dempet.

Om oss

Vi hjelper deg med alt fra lydmålinger til montasje av akustiske løsninger.

Dempet leverer gode løsninger for å redusere uønsket støy og skape et godt arbeids- og oppholdsmiljø.


For å få best mulig resultat anbefaler vi følgende:

 • Lydmåling og befaring
  • Det utføres en lydmåling av etterklangstid (ekko) og støynivået i det aktuelle rommet før vi beregner behovet for lyddemping. (Dersom det ikke er mulig å få gjennomført måling kan vi være behjelpelige med en fjernvurdering basert på opplysninger om rommets areal og innredning.)
 • Utbedringsforslag og tilbud
  • Etter målingene er gjennomført beregner vi rommets behov for lyddemping og foreslår plassering av produkter samt lager tilbud på produktene og eventuell montasje.
 • Montasje og kontrollmåling
  • De fleste produktene kan du montere selv ved å følge monteringsanvisningen du får fra oss. Alternativt kan vi formidle montasje til avtalt pris. Når montasjen er ferdig, kommer vi og kontrollmåler resultatet. (Gjelder Rogaland og Agder, kontrollmålinger i andre deler av landet etter avtale.)

Lydmåling

Lydmålinger foretas ved bruk av en Nor131 lydmåler produsert i Norge av Norsonic AS, som er en verdensledende produsent innen løsninger for måling av lyd og vibrasjon. I Norge er «lyd i bygninger» regulert av forskriftet NS 8175:2012. Akustikk i alle typer bygg er regulert i forskriften. En lydmåling med utbedringsforslag og tilbud koster fra kr. 2000,- avhengig av omfang.


Etterklang

En måling av etterklangstiden viser tiden fra den opprinnelige lyden stopper til lyden er dødd ut. Etterklang kan best sammenlignes med at det blir ekko fra en vegg, ikke bare en gang, men en lang serie med ekko fra vegger, tak og gulv for hver gang lyden blir reflektert og til den dør ut.


Støy

Støy er definert som uønsket lyd, og disse deles gjerne inn i to typer:

 • Irriterende støy fra f.eks. ventilasjonsanlegg, vifte i PC-en og lignende.
 • Skadelig støy fra støyende omgivelser > 80 dB og impulslyd > 130 dB.

Støynivå måles i desibel (dB). En alminnelig samtale ligger på omkring 65 dB, mens et rop når opp i om lag 80 dB. Skalaen er slik at hver gang lydeffekten dobles, øker desibelnivået med tre dB. Lydeffekten av for eksempel 83 dB vil derfor være dobbelt så høy som av 80 dB.


Produkter

Dempet AS forhandler produkter av høy kvalitet produsert i Europa fra anerkjente leverandører. Vi har lagt spesiell vekt på bærekraft ved valg av produsent og er stolte over å kunne tilby produkter som i stor grad blir produsert av resirkulert materiale fra Rockfon (steinull), Glava og Ecophon (glassull) og Troldtekt (treull). Vi forhandler alt fra akustiske systemhimlinger, takplater til direkte oppliming, veggabsorbenter, lyddempende skillevegger i et stort utvalg av farger og former samt norsk produserte trespiler til tak og vegg fra Assemble. Produktene har en leveringstid på circa 10 dager med mindre det er spesialbestilling og våre priser er konkurransedyktige.


Assemble Prosjekt AS

Assemble leverer AssemblePanel™ og produserer trespile-elementer for all slags bruk: himling, på vegg som sengegavl osv. Assemble kan levere trespiler i nær sagt alle dimensjoner, treslag, overflatebehandlinger og innfesting systemer. Gå til: Assemble Prosjekt AS


Ecophon®

GLAVA AS er representant for Ecophon i Norge. Ecophons sortiment utgjør hoveddelen av himlingsproduktene de fører. I tillegg har GLAVA AS egen produksjon av Glava Venus, samt noen andre produkter til garasjehimlinger og industristøydemping. 

Akustiske himlinger og veggabsorbenter

Ecophon produserer mesteparten av sine produkter i Hyllinge i Sverige. Disse produktene er av meget høy kvalitet og er tilpasset alle bruksformål innenfor utdanningskonsepter, hygienekrav i sykehus og næringsmiddelproduksjon samt en rekke behov innenfor kontor- og næringsbygg.
Ecophon produktene omfatter mange ulike kantutforminger samt hele systemer med integrert belysning etc. I mange tilfeller er det både hensiktsmessig og nødvendig å benytte veggabsorbenter, både alene og som tillegg til akustiske himlinger. I Ecophons sortiment finner du en rekke alternative veggabsorbenter med ulike kantutforminger, overflatebelegg og fargeutvalg. På hjemmesidene til Ecophon finner du utfyllende informasjon om alle Ecophon produkter. Gå til: Ecophon produktside.


Rockfon®

Rockfon er en del av ROCKWOOL-gruppen. ROCKWOOL-gruppen tilbyr et variert utvalg av produkter som alle bidrar til å danne en sirkulær økonomi, øke ressurseffektiviteten og støtte opp om sikkerheten, helsen og trivselen til alle som produserer og bruker produktene.

Rockfon himlingsplater og veggabsorbenter i steinull har en rekke innovative og bærekraftige fordeler samtidig som de både gir god akustikk, er brannsikre og holdbare. 

Da Rockfon bestemte seg for å utvikle en av verdens mest effektive akustikkløsninger, tok de utgangspunkt i mennesker. Det var inspirasjonskilden til det flotte utvalg av farger og stiler. Det utvidet visjonen til ikke bare å omfatte akustikk, men også design av produkter som tar seg bedre ut for øyet, reflekterer dagslys, tåler fuktighet og er bakteriehemmende.

Akustiske himlinger og veggabsorbenter

De ulike type platene er konstruert spesielt med tanke på å tilby akustiske himlinger og løsninger som både tar seg godt ut og skaper sunne og behagelige rom. På hjemmesidene til Rockfon finner du utfyllende informasjon om alle Rockfon produkter. Gå til: Rockfon produktside.


Troldtekt®

Troldtekt er treullsementplater laget av tre og sement. Det er rett og slett gran, som er høvlet til tynne spon - treull - og blandet med sement. Når tre på denne måten er omgitt av sement, kan det verken brenne eller råtne. Troldtekt er ikke bare god akustikk - det gir også en effektiv brannbeskyttelse.

Materialet har en naturlig styrke og tåler fuktige omgivelser og gir samtidig en effektiv brannsikring. Troldtekt akustikkplater er naturprodukter og er dokumentert bærekraftig gjennom hele produktets livssyklus. Troldtekt tilbyr atskillige akustikkløsninger, basert på valg av overflatestruktur, kanter, oppheng, farge, platestørrelse og platetykkelse. Med løsningene får du også muligheten til å integrere og skjule en rekke funksjoner i taket, herunder ventilasjon og høyttalere. I tillegg som tilbehør kommer spesialdesignet integrert belysning, dekorasjon og en bred vifte. På hjemmesidene til Troldtekt finner du utfyllende informasjon om alle Troldtekt produkter. Gå til: Troldtekt produktside